top of page

Oppdatert 29.01.2017
 

Skedsmo Western Club ble etablert i november 1998, og har siden vært et sted for danseglade mennesker!
Linedance kursene ble i begynnelsen avholdt på The Roots Bar i Oslo (Gamle Route 66).

I september 2001 ble kursene våre flyttet til Oppsal Samfunnshus i Oslo for en periode.

Klubben begynte etterhvert å holde kurs på Roots (senere Baråtti) på Strømmen, før all aktiviteten i klubben ble flyttet dit i januar 2002. På slutten av 2003 følte vi at lokalene ble for små, så vi begynte å kikke litt rundt etter større lokaler. I januar 2004 flyttet vi derfor våre kurs til Folkets Hus på Strømmen. Her hadde vi våre kurs fram til lokalene skulle pusses opp, og vi fortsatte vår aktivitet på Folkets Hus i Lillestrøm. Da oppussingen var ferdig flyttet vi tilbake til flotte lokaler i Folkets Hus på Strømmen hvor vi pr. i dag har tre kurs hver tirsdag gjennom hele skoleåret.
Skedsmo deltok som første norske klubb i en internasjonal konkurranse under det svenske mesterskapet i 1999. Siden den gang har vi vært godt representert i ulike konkurranser, og har tatt med seg mange gode plasseringer både hjemme, og i utlandet. Klubben hadde deltakere i Norges første NM på Jessheim i 2001, og i alle påfølgende år etter hatt med deltakere.
Siste store konkurranse var Worlds i Uppsala, Sverige 2006 hvor vi stilte med 20 deltakere.
Klubben har noen faste events som vi deltar på i løpet av året. Linedance festivalen på Gol går av stabelen på Pers Hotell den siste helgen i oktober, og den er det noen av oss som bare MÅ vere med på! Videre har vi også våre egne litt mindre arrangementer, som årsfest i mars, sommeravsluttning i juni og juleavslutting i desember. Hvert år er det mange konkurranser rundt omi Europa, og noen av oss liker å reise rundt og få med oss det som skjer. Der kan vi også være med på workshops og lære enda mer dans. Mer historikk ser du også på bildene våre i bildearkivet.
Kursene våre er på ulike nivåer, noe som krever ulike forutsetninger. Nybegynnerkurs, mellom kurs og videregående kurs. I tillegg har vi arrangert pardanskurs og barnekurs. Vi danser til mange typer musikk; Country, Swing, Hip Hop, Funk, Vals og Latino, så her er det noe for enhver smak.

bottom of page